De honing van Imkerij Torbeyns

 

Onze bijenstand ligt in een zeer rijk gevuld drachtgebied. Wij helpen onze bijen hier ook een handje door veel zelf aan te planten op en rond onze bijenstand. Zo kunnen we de soorten dracht voor een klein deel mee bepalen. De bijen produceren hierdoor natuurlijk veel meer dan wij zelf kunnen consumeren. Daarom verkopen wij onze honingoverschotten aan zeer democratische prijzen. 

Onze honing wordt hier op een ambachtelijke en bijenvriendelijke manier gewonnen. Wij voegen er geen enkel bewaringsproduct aan toe. Bij het verwerken van de honing werken we ook steeds met rvs-materialen, die voor de voedingsindustrie geschikt zijn. Dit gebeurt allemaal in een hygiënische slingerruimte. De honing wordt bij ons koud geslingerd, nooit opgewarmd en met de grootste zorg verwerkt.

Een van onze grootste specialiteiten naast de vloeibare honing, is de eigen crème honing. Bij crème honing zullen wij de kristallen al zeer fijn voorvormen in de honing zodat deze nooit grof zal kristalliseren. Het voordeel van crème honing is dus dat de structuur (kristallen) niet verandert bij het bewaren. Vloeibare honing zal na verloop van tijd grof beginnen te kristalliseren. Deze grove kristallen kan je terug oplossen door je honing op te warmen op 33°C.